You are currently viewing Banca de Alimente


În septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii prețurilor la produsele alimentare, Crucea Roșie Română a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezintă o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o inițiativă a Crucii Roșii Române, preluată dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, în țări din Uniunea Europeană, precum și în SUA sau Canada.

Timp de 8 ani, proiectul Banca de Alimente a reușit să ajute cu alimente și tichete sociale 114 800 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de aprox. 12 kg conținând: ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți.

2.500 de voluntari, în fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Început inițial în doar 20 din cele 47 filiale de Cruce Roșie, în prezent, proiectul se deruleaza in 39 filiale de Cruce Roșie, 6 din Bucuresti și  33 de județe – Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Olt, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

Magazine partenere: Carrefour Romania, Billa Romania, METRO Cash&Carry România și METRO Punct, Mega Image, Real Hypermarket și Cora Arad, Cluj, Constanța și Mehedinți.

În 2019 la nivelul județului Dâmbovița activitatea s-a realizat cu success la nivelul Magazinelor Carrefour din Centru Târgoviște și Zona Pavcom în perioada 20-21 aprilie 2019.

Facem apel către donatori pentru a ne sprijini în aceleași locații în perioadele 4-5 mai, 11-12 mai și 18-19 mai a.c.

În numele celor ce nu o pot face vă mulțumim anticipat !

Distribuie: