You are currently viewing Crucea Roşie Dâmboviţa  a bifat  un nou succes -Tabăra  de pregătire în caz de dezastre  de la Padina-Peştera


Voluntarii şi conducerea  Crucii Roşii Dâmboviţa dar şi  o delegație a Crucii Roșii Kiev, condusă de președintele organizației, Tatiana Goienko, au luat parte la „Tabăra de intervenţii în caz de dezastre” unde au fost pregătiţi să intervină în cazul unui dezastru major.

 Tabăra este menită atât pentru voluntarii care trebuie să-şi reîmprospăteze informaţiile cât şi pentru cei care nu au fost instruiţi pentru asemenea cazuri. În perioada  5 august – 9 august 2019,Crucea Roşie Dâmboviţa a  organizat o tabără de corturi pentru voluntarii filialei cu tematica Intervenţia la dezastre şi acordarea primului ajutor în Munţii Bucegi.

Au  participat  32 de voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa  şi  şase membrii  ai delegaţie Crucii Roşii din Ucraina .

 Participanţii  au fost cazaţi în corturi, au utilizat bucătăria de campanie, iluminat prin corpuri alimentate cu generator, instalaţie de apa potabilă.

 Pe parcursul celor cinci zile voluntarii au  parcurs un program de perfecţionare în tehnica acordării primului ajutor şi intervenţia la dezastre inclusiv acţiuni  de triaj cu simulare incluzând 20 de victime.

Scopul acestei tabere este ca voluntarii Crucii Roşii să fie mereu pregătiţi să intervină în caz de dezastru şi să fie bine informaţi pentru a putea ajuta în oricare din cazurile cerute. Delegaţia Crucii Roşii din Ucraina  a rămas plăcut impresionată de actiunile din cadrul taberei. La final, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu a oferit tuturor participanţilor la tabără certificate de participare.  

Nu au lipsit distracţia, oamenii minunaţi, voluntari care ne rămân prieteni pe viaţă, experienţele de neuitat şi foc de tabară. 

Distribuie: