You are currently viewing Crucea Roşie Dâmboviţa  se mobilizează pentru  a trimite  ajutoare  umanitare  în Ucraina


La începutul  acestei săptămâni,  Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa a primit   o scrisoare  din partea  Organizaţiei  Crucii  Roşii Kiev-Ucraina .În prezent, Ucraina se află într-o stare de conflict armat,  Crucea Roşie   din  Ucraina  se confruntă cu o nouă situație în care   are nevoie de  sprijin să-i ajute  pe cei care și-au pierdut familiile și bunurile prin deplasare, când relațiile umane sunt rupte, iar populația țării este într-o emoție profundă și depresie socială.

Concret, prin acestă  scrisoare, Crucea   Roşie Kiev-Ucraina solicită Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa să se alăture  printr- un ajutor umanitar de a ajuta persoanele afectate de conflict și să trimită comunității  un ajutor umanitar constând în  produse nutritive cu termen de expirare îndelungat (cereale, ulei, zahăr, conserve, ceai, etc.). De acest ajutor umanitar vor beneficia  persoanele cu handicap, pensionari singuri, familii numeroase,   aproximativ 6000 de familii ale victimelor. Este nevoie  şi  de  produse  de igienă și jucării pentru copii orfani  sau  cu dizabilități.  Scrisoarea  de ajutor umanitar este semnată   de președintele Crucii Roșii Kiev, Tatiana Goienko.

 Între Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa şi Organizaţia  Crucii  Roşii Kiev-Ucraina, există o cooperare de lungă durată și un acord de parteneriat.

La începutul  lunii august, la  Consiliul Județean Dâmbovița (CJD),  a avut loc o vizită  a unei delegații a Crucii Roșii Kiev, condusă de președintele organizației, Tatiana Goienko şi însoţită de  directorul Filialei Dâmbovița de Cruce Roșie, Raul Pavelescu. În cadrul întâlniriii avute, s-a discutat și despre posibilitatea ca județul Dâmbovița  prin Crucea Roşie  Dâmboviţa să trimită un transport de ajutoare, constând în alimente de bază, către zonele afectate de conflictele din Ucraina. Persoanele care vor să contribuie la acest  ajutor  umanitar   pot face donaţii prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roşii  Dâmboviţa   sau se pot adresa  direct  Crucii Roşii Dâmboviţa

Distribuie: