You are currently viewing Crucea Roșie Dâmboviţa, locul II la Convenţia Naţională de Prim Ajutor,ediţia 2019 


 Săptămâna  trecută,2-6 septembrie 2019, a avut loc la Valea Ierii din judeţul Cluj, cea mai ateşptată competiţie de prim ajutor a Crucii Roşii Române, Convenţia Naţională de Prim  Ajutor. În cadrul competiţiei au participat voluntari ai Crucii Roşii Române, membri ai detaşamentelor de intervenţie în situaţii de urgenţă de la opt filiale din ţară, câştigătorii etapelor zonale. Fiecare echipaj format din cinci membri şi o rezervă a avut de trecut proba teoretică şi trei  probe practice – intervenţii la  diferite accidente, resuscitare  şi  triaj desfăşurat  pe timp de noapte.  Echipajul  Crucii  Roşii Dâmboviţa  condus  de Annemarie Duncan şi  a obținut locul II la Convenţia Naţională de Prim Ajutor care s-a desfășurat la Cluj. Eugen Florea, secretarul  Crucii Roşii Dâmboviţa a participat în calitate de arbitru la Convenţia Naţională de Prim Ajutor,ediţia 2019.Alţi doi voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa au participat la acţinea de machiaj  a victimelor.

Câstigătorul trofeului Convenţiei Naţionale de Prim Ajutor a fost cel al Filialei Crucii Roşii Braşov. Pe locul al II-lea s-a clasat echipajul Filialei  Crucii Roşii Dâmboviţa, iar locul al III-lea a fost ocupat de voluntarii Filialei  Crucii Roşii Sector 1 Bucureşti. Prima menţiune a fost acordată echipajului din Botoşani.

Organizarea Convenţiei Naţionale de Prim Ajutor urmăreşte în principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a Crucii Roşii Române pentru acordarea primului ajutor.

Distribuie: