You are currently viewing Crucea Roşie  Dâmboviţa, a participat la prima acţiune  din cadrul Proiectului de prevenire a delincvenței juvenile “Dincolo de aparențe”


De anul acesta , Crucea Roşie Dâmboviţa este partener  în două proiecte de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor : „DINCOLO DE APARENȚE” și „ATENȚIE! E VIAȚA TA!”

Proiectul de prevenire a delincvenței juvenile  “Dincolo de aparențe”, ajuns la ediția a X-a, este desfășurat în parteneriat cu Penitenciarul Găești, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Facultatea de Drept, Arhiepiscopia Târgoviștei și Crucea Roșie-Filiala Dâmbovița.Zilele  trecute, structura de prevenire a criminalității a organizat o întâlnire cu elevii de la Liceul „Voievodul Mircea” și Școala Gimnazială Vasile Cârlova din Târgoviște, în cadrul Campaniei de prevenire a consumului și traficului de droguri #SUPRADOZĂDESIGURANȚĂ, campanie circumscrisă proiectului „Dincolo de aparențe”.

În cadrul sesiunilor informativ-preventive, polițiștii le-au prezentat beneficiarilor ce sunt drogurile și care sunt riscurile la care se expun. Dr. Margareta Zebreniuc, reprezentant de la Crucea Roșie-Filiala Dâmbovița, a explicat tinerilor efectele imediate și pe termen lung ale consumului de droguri.Totodată, pentru alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, elevii au primit sfaturi din partea celor doi invitați, sportivi de performanță, Anca Stoenescu și Dragoș Pătru.

Distribuie: