You are currently viewing Crucea Roşie Dâmboviţa  a asigurat primul  ajutor la BikeXpert Alpine Challenge 2019

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019, la Pucioasa a avut loc BikeXpert Alpine Challenge,  o competiție de Mountain Bike ce şi-a propus să sprijine un stil de viață energic și să promoveze ciclismul, ca mod sănatos și ecologic de petrecere al timpului liber, în Subcarpații de Curbură și în Munții Leaota, ajunsă la a 6-a ediție. Evenimentul a venit în întâmpinarea iubitorilor de natură, a cicliștilor amatori și profesioniști ce doresc să-și testeze abilitățile pe două roți, într-un cadru natural de neuitat. Ca și în anii trecuți, s-au pregătit două trasee pentru copii, unul de 16 km și unul de tip XCO, amenajat în parcul orașului Pucioasa.

Și în acest an  s-a pregătit o categorie specială pentru riderii careau vrut  să participe la concurs cu biciclete electrice.În premieră, participanţii  au putut opta şi pentru  o nouă variantă: o tură de 16 km, fără cronometraj şi fără podium, recomandată cicliştilor mai puţin experimentaţi. Au fost  500 de participanţi.

 Trei voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa  au   fost prezenţi   şi au avut 20 de  intervenții de prim ajutor, au fost tratate diverse cazuri, entorse, escoriaţii extinse şi plăgi deschise.

Distribuie: