You are currently viewing Crucea Roşie Dâmboviţa a fost prezentă la Cafeneaua Informării,  o activitate dedicată studenților de la Universitatea Valahia


Proiectul de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor “Atenție !E viața ta!”,  este implementat de polițiștii dâmboviţeni  cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia, Filiala Dâmbovița a Crucii Roșii și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Astfel, zilele  trecute, polițiștii de prevenire, în colaborare cu reprezentanții Bibliotecii Universității Valahia din Târgoviște, au organizat Cafeneaua Informării,  o activitate dedicată studenților.Tema principală abordată a fost necesitatea respectării prevederilor legale în vigoare din toate domeniile.

Activitatea se circumscrie Proiectului de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor “Atenție !E viața ta!”, implementat de polițiști cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia, Filiala Dâmbovița a Crucii Roșii și Arhiepiscopia Târgoviștei.

 La acţiune a participat Annemarie Duncan, unul dintre  voluntarii cu o vastă experienţă  în cadrul Crucii Roşii Dâmboviţa. Experienţa acumulată la Crucea Roşie i-a permis să ţină lecţii de prim ajutor  studenţilor în cadrul  acţiunii Cafeneaua Informării. Annemarie Duncan este şi şefa echipajului de dezastre care  reprezintă  cu mândrie Crucea Roşie Dâmboviţa la concursul naţional specific .

 La  Cafeneaua Informării, şi un ofițer din cadrul Serviciului Rutier le-a prezentat studenților noile modificări legislative privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul șofatului.

Faptele de corupție și infracțiunile din sfera de competență a Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița au reprezentat alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii, specialistul anticorupție subliind importanța sesizării de îndată institițiilor abilitate atunci când tinerii au cunoștință de comiterea unei astfel de fapte.

Distribuie: