You are currently viewing Parteneriatul „Împreună spunem Stop abandonului şcolar”, activitate de prevenție a abandonului școlar în comuna dâmboviţeană Măneşti


O educație adevărată, reală se fundamentează în familie și continuă în grădiniță și în școală prin intermediul cadrelor didactice. O bună intervenție a cadrului didactic prin însuși procesul educativ pe care îl desfășoară cu elevii şi implicarea comunităţii  poate constitui un mijloc de prevenire a  abandonului școlar, care a devenit din ce în ce mai frecvent.

Lipsiți de motivație, mulți dintre elevii claselor gimnaziale renunță la școală, în special pentru a da o mână de ajutor în gospodăriile proprii.Așadar, având în vedere aceste lucruri, se impun măsuri de prevenire a abandonului școlar pe care   Crucea Roşie Dâmboviţa  le promovează în cadrul proiectului „Împreună spunem Stop abandonului şcolar”.

Obiectivul general al proiectul constă în consolidarea capacităţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Filiala Dâmboviţa de a formula şi promova o alternativă cu impact naţional, la politica publică iniţiată de Guvern în domeniul prevenirii părăsirii timpurii a şcolii şi în concordanţă cu Strategia de Consolidare a Administraţiei Publice.

Parteneriatul  ”Împreună spunem STOP abandonului școlar!”  s-a  pus în aplicare  şi în comuna  dâmboviţeană   Măneşti. Directorul  Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu, managerul  proiectului ”Împreună spunem STOP abandonului școlar!”, primarul  Constantin Alexandru, cadrele didactice din localitate,poliţia, preoţii şi  reprezentanţi ai Crucii  Roşii Dâmboviţa   s-au aşezat  la masa discuţiilor  privind prevenirea părăsirii timpurii a școlii  dar şi  a abandonului şcolar.   Au fost prezenţi şi  10 elevi care au primit  de la Crucea Roşie Dâmboviţa, ghiozdane cu rechizite şcolare.

Distribuie: