You are currently viewing Cruce Rosie Dâmboviţa este partener în campania de luptă împotriva HIV/SIDA -„Comunitățile fac diferența”


Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA se celebrează la 1 decembrie începând din 1988, ca oportunitate a oamenilor de pretutindeni de a se uni în lupta împotriva HIV, de a oferi suport celor diagnosticați cu această infecție și de a comemora pe cei care au decedat din cauza bolilor asociate cu SIDA.

  În anul 2019, slogamul campaniei mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA este „Comunitățile fac diferența”. 

In judetul Dambovita au fost raportate urmatoarele cazuri :

In anul 2016  = 10 cazuri noi, in anul 2017 = 14 cazuri noi, in anul 2018 = 19 cazuri noi, in anul 2019 = 2 cazuri noi la sfarsitul trim. III

Total de cazuri ramase in evidenta:

In anul 2016 = 70 cazuri, in anul 2017 = 70 cazuri, in anul 2018 = 72 cazuri, in anul 2019 = 74 cazuri

Scopul campaniei: Informarea  și conștientizarea populaţiei generale și în special a grupurilor cu risc crescut cu privire la modalitățile de transmitere și prevenire a  infecției HIV/SIDA  și a importanței consilierii, testării și tratamentului.

Obiectivele campaniei:

cresterea acccesului la informație despre modalitățile de transmitere și prevenire a  infecției HIV/SIDA  și a importanței consilierii, testării și tratamentului;

creșterea numărului  de persoane  din populația generală informate despre HIV/SIDA; combaterea stigmatizării și a discriminării legate de HIV/SIDA.

Activitatile propuse: realizarea unei fundite umane in semn de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV/SIDA, in data de 04.12.2019, intre orele 13:00 – 14:00, in Piata Mihai Viteazu, din Targoviste, actiuni de informare-educare in licee din judet, instruire asistenti medicali comunitari, mediatori sanitari si asistenti medicali scolari, distribuire de materiale informative populatiei tinta.

Parteneri în realizarea campaniei: Primaria Municipiului Targoviste, Scoala Post. Sanitara „Carol Davila”, Scoala Post. San. „Christiana”, Societatea de Cruce Rosie, filiala Dambovita, Colegiul Nat. „C-tin Cantacuzino”.

Distribuie: