You are currently viewing Ziua Internațională a Voluntariatului- mesaje din partea voluntarilor Crucii Roșii Dâmbovița

Pentru mine voluntariatul reprezintă o speranță spre o lume mai bună. Implicându-te activ în societate, contribui la dezvoltarea ta personală dar și la dezvoltarea societății actuale. Practicarea voluntariatul este cea mai buna alegere pe care am făcut-o până în prezent și a reprezentat o schimbare pozitivă în viața mea. Am învățat cum să comunic eficient, cum să lucrez în echipă și mi-au fost deschise multe oportunități, precum învățarea acordării primului-ajutor și posibilitatea de a învăța cum să gestionez probleme în situații critice. Voluntariatul este un pas înainte din toate punctele de vedere. ( Teo Șerbănoiu)


Pentru mine să faci voluntariat este o boală . O boală care se manifestă prin dăruire, compasiune, motivație și  satisfacția pe care ți-o extragi din fiecare zâmbet sau lacrimă pe care o primești drept răsplată că ai ajutat pe cineva.

Voluntariatul e și o lume cu mai multe dimensiuni, iar voluntarul este cheia care deschide, în funcție de situație, poarta către una dintre ele, având un singur scop: schimbarea în mai bine. Oricât de sus ar fi lumea ta, prin Crucea Roșie mereu rămâi ancorat de realitate. Mereu realizezi că ușor-ul tău pentru alții este greu, că puținul tău pentru unii este mult, ca ceea ce ție ți se pare imposibil, alături de o familie de voluntari este posibil.

Să poți să te ajuți pe tine prin ceea ce oferi către alții e cel mai bun tratament al bolii de voluntar.Nu e o boala ușoară, dar cu siguranță este una excepțională atâta timp cât ai lângă tine alți umeri de voluntari cu care să poți să militezi pentru sindromul binelui și alături de care să poți să trăiești la intensitatea maximă poveștile de viață desprinse din diferite dimensiuni, victorii, eșecuri, împliniri sufletești. ( Luky Bîngă)

Pentru mine, voluntariatul înseamnă capacitatea de a dori schimbarea și de a începe prin tine cu lucruri mici. Dorința de a ajuta fără a avea beneficii este răsplătită cu zâmbetul persoanelor cu care ai interacționat, iar la sfârșitul zilei consider ca mi am îndeplinit misiunea. Crucea Roșie este pentru mine o a doua familie, un mediu unde ma relaxez și îmi încărcat bateriile, timp petrecut calitativ cu oameni minunați! ( Silvia Șargan)

Pentru mine voluntariatul înseamnă modalitatea de a face bine fără să aștepți nimic în schimb, de a ajuta pe cei în nevoie, astfel ajutându-te și pe tine. Scăparea din rutina zilnică și oportunitatea de a cunoaște persoane noi, cu experiențe de viață mai puțin plăcute, din care poți învăța lucruri noi. ( Corina Dulea)

Pentru mine voluntariatul inseamna sa ne oferim timpul si abilitatile spre binele altora, fara niciun fel de recompensa financiara sau materiala, scopul fiind acela de a ajuta societatea in care traim. Voluntarul adevarat nu deosebeste intre munca platita si cea benevola si se implica in ambele in mod egal. (Annemarie Duncan)

Voluntariatul, pentru mine, e ca o cană cu ceai cald intr-o zi friguroasa. Vezi atata rau in jurul tau si totusi e un lucru care iti incalzeste parcă tot corpul. Nu contează in ce domeniu e, le fel cum nu conteaza nici ce tip de ceai e in cana, contează doar că faci un lucru din pura dorunta de a-l face si de a-ti face, pana la urma, un bine si tie. Voluntariat, pentru unele persoane, inseamna pur si simplu munca de cal pentru faimă de bou, si cam asa si e, dar la sfarsitul zilei, cand tragi o linie si te uiti la realizarile pe care le ai in ziua respectiva, parca te simti un om mai bun. Parca ai vrea sa iti cresti si mai mult sufletul si entuziasmul… Si te duci la voluntariat din nou.. (Corina Spătaru)

Voluntariatul pentu mine reprezintă pasiune, implicare, voința. Voluntariatul este modul în care eu decid să-mi petrec timpul liber, simțind că am reușit să fac un bine societății.

“Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit.” (Sherry Anderson)

La mulți ani tuturor voluntarilor ! (Vlad Slevoacă)

Am ales să fac voluntariat la Crucea Roșie pentru că știam că o să am parte de multe experiențe prin care o să învăț lucruri care o să-mi fie utile pe viitor și o să cunosc oameni noi. Prin această acțiune de voluntariat o persoană se poate dezvolta foarte mult.Așa am facut si eu de când fac asta. Nu numai că am învățat să accord primul-ajutor, dar am învățat și cum să lucrez cu oamenii aflați în diferite situatii sociale.De am participat la diferite tabere si cursuri de pregătire și cunoscut foarte multe persoane care au aceleași interese ca mine. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult la cei care aleg sa facă voluntariat la Crucea Roșie este dedicația pe care aceștia o pun în fiecare lucru, fie că e vorba de facut niste pachete sau de ajutat victimele unei inundații. Majoritatea voluntarilor nu au mai mult de 30 de ani și aceasta calitate este foarte greu de găsit la oameni așa de tineri,  aceștia învățând să se disciplineze și să-și dedice din timp prin activitatile pe care le desfășoarș la Cruce. (Petra Dogaru)

Pentru mine Voluntariarul este o activitate desfasurata din proprie initiativa de o persoana fizica in folosul altor persoane sau institutii fara a primi ceva in schimb. (Ciprian Andreescu)

De ce voluntariat ? Pentru mine, dar și pentru cei din jur. Pentru cei care au nevoie de ajutor, dar și pentru cei care vor sa ofere ceva. Voluntariatul, “nodul” ce unește toți oamenii , este un vis, iar voluntarul este cel care îl împlinește. (Alexandra Ion)

Voluntariatul, dorinta de a face bine si de a ajuta oamenii nefavorizati..Dar nu inseamna doar asta, inseamma o familie..Din ziua in care te-ai inscris o sa intri intr-un colectiv pe care treptat o sa-l consideri a doua familie.(Leo Cazacu)

Probabil cuvantul “voluntar” va suna cunoscut, dar banuiesc ca nu toti ati trait pe propria piele aceasta experienta. Astfel ca, o sa va dau cateva exemple care ar putea sa va incurajeze in a face acest lucru. Voluntariatul nu va aduce vreun profit material, dar va aduce mult mai mult de atat: dezvoltare pe plan personal si iesirea din zona de confort alaturi de persoane pe care nu le cunosti, dar care, ulterior, iti vor deveni buni prieteni. Pe langa toate acestea voluntariatul pune bazele unui viitor job. (Adriana Nicolae)

Crucea Roșie e despre iubire, despre ajutor și despre unitate. M- a facut sa dăruiesc, să împart zâmbete calde în jur sau să spun cu mandrie ca fac parte din cei implicati, ca sunt chiar eu scbimbarea pe care vreau sa o văd în lume.( Remi Dobre)

Pentru mine, voluntariatul inseamna echipa, inseamna ajutor si fapte bune, bucuria de pe chipul oamenilor atunci cand faci un gest, oricat de mic, este nepretuita! Lucru in echipa, comunicare, compasiune si implicare, pentru mine sunt cuvintele cheie care descriu voluntariatul.( Cătălina Stuparu)

Pentru mine voluntariatul este lucrul care m-a schimbat. M-a schimbat in bine. Mi-am facut prieteni pe care ma pot baza,am invatat multe lucruri noi care imi sunt de ajutor si mi-a dat forta sa ma implic oriunde este nevoie de mine. ( Alex Popescu)

Consider că voluntariatul tine foarte mult de tine,acel voluntariat îl faci din plăcere și fiindca vrei sa ajuți oamenii din jurul tau.Desigur ca atunci cand esti voluntar ai avantajul sa cunosti multe persoane și sa înveți să te descurci in tot felul de situatii.Pot spune că am făcut cea mai bună alegere cand m-am înscris ca voluntara la Crucea Rosie. (Oana Colac)

Nu m-am gândit  niciodată la o definiție „ca la carte” a cuvântului voluntariat, dar atunci când mă gândesc ce înseamnă pentru mine să fiu voluntar, îmi vin în minte toate activitățile pe care le-am făcut până acum în postura asta, activități care, m-au ajutat să mă dezvolt ca și persoană. Niciodată nu am participat la o acțiune cu scopul de a obține ceva anume, am participat din dorința de a descoperi lucruri noi și de a ajuta pe cineva, chiar dacă nu am fost observată, sau nu am ieșit în evidență. Cred că voluntariatul e cea mai bună metodă de a te cunoaște în primul rând pe tine, pe oamenii din jurul tău, de a învăța mereu ceva nou și  de a-ți învinge anumite temeri.( Veronica Andrei)

Distribuie: