You are currently viewing Crucea Roșie Dâmboviţa, partener în activitățile de informare de Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112

În data de 11 februarie 2020,  reprezentanţii  Crucii Roşii Dâmboviţa  alături de specialiști din cadrul structurilor de comunicare și prevenire de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița, Inspectoratul de Poliție Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița, împreună cu reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Dâmbovița și ai Filialei Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, au prezentat copiilor de la Școala Gimnazială ”prof. Paul Bănică” din municipiul Târgoviște noțiuni de bază și recomandări privind utilizarea numărului unic de urgență 112.

Activitatea s-a desfășurat în prezența a peste 120 de copii și cadre didactice, aceștia fiind încântați de prezența agențiilor specializate care intervin atunci când sunt solicitate prin numărul unic 112.

Participanții au aflat informații esențiale ce trebuie transmise în momentul în care apelează serviciul 112, au fost prezentate care sunt situațiile pentru care se apelează, mai exact situațiile în care le este periclitată viața, integritatea ori sănătatea, ordinea publică sau privată ori mediul.

La finalul activității, copiii au fost bucuroși să afle informații de la personalul operativ prezent și au vizitat cu interes autospecialele de intervenție ale pompierilor, poliției și jandarmeriei.

Ulterior, s-a desfășurat o altă activitate de informare la Clubul Pensionarilor din Târgoviște unde, cei 44 de seniori, au fost informați cu privire situațiile pentru care se apelează serviciul 112, fiind abordate și alte subiecte referitoare la prevenirea incendiilor, furturile din locuințe, siguranța persoanei și prevenirea faptelor de corupție, la această activitate fiind prezenți, pe lângă specialiști de la pompieri, poliție și jandarmerie, specialiști din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița.

Acțiunile de informare și prevenire sunt derulate pentru a crește gradul de informare în rândul copiilor și a bătrânilor privind siguranța personală și pentru a conștientiza că apelarea nejustificată a numărului 112 poate costa viaţa unei persoane aflate în pericol.

Distribuie: