You are currently viewing Crucea Roşie Dâmboviţa amână desfăşurarea Concursului “Sanitarii pricepuţi”, ediţia 2020


Pericolul răspândirii coronavirusului a determinat conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa să amâne desfăşurarea Concursului “Sanitarii pricepuţi”, ediţia 2020.

S-a ajuns la această  decizie  şi  ca urmare a faptului  că Inspectoratul şcolar Judeţean Dâmboviţa a decis, luni – 9 martie 2020, să amâne o serie de activităţi, ca măsură de prevenire a epidemiei de coronavirus.

Astfel, până în data de 20 martie, nu se vor mai desfăşura competiţiile sportive, olimpiadele şi concursurile şcolare şi nici activităţile metodice.

Data la care se va reprograma Concursul „Sanitarii Pricepuți”, va fi comunicată  în timp util unităţilor şcolare de către Crucea Roşie Dâmboviţa

  “Sanitarii Pricepuți” este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România de 57 de ani fără întrerupere.

La concurs poate participa, benevol, orice elev din învățământul gimnazial (cl.V-VIII) și liceal (cl.IX-XII).

Concursul „Sanitarii Pricepuți” este organizat de Crucea Roșie Română împreună cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Distribuie: