You are currently viewing Reuniunea de bilanț a Comitetului Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița

Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia  a găzduit  reuniunea de bilanț a Comitetului Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița.

 La Şedinţa de Comitet a filialei dâmboviţene de Cruce Roşie au fost prezenţi 32 de membri ai Comitetului Judeţean din cei 39, 43 de invitaţi şi şapte  voluntari.

 La întâlnire au mai participat: ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, Aurelian Popa, prefectul județului, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie – viceprimar, parlamentari,președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele Luciana Cristea și secretarul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff, şefi de arme şi şefi de deconcentrate.

Președintele Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița ,pr.Ionuţ Ghibanu-vicar eparhial  al Arhiepiscopiei  Târgoviştei a prezentat activitățile desfășurate de Comitetul Județean al Filialei Dâmbovița în cursul anilor 2018- 2019, de voluntarii acesteia sprijiniți de factori locali, județeni și centrali.

Toate acțiunile pe care le-au desfășurat voluntarii de Cruce Roșie  de-a lungul timpului, misiunile asumate, având ca rost unic binele cetățeanului, au fost încununate de succes, sunt exemple de implicare, reușită și devotament.

Bilanțul Comitetului Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița arată clar că a aici s-a muncit mult, constant și cu rezultate în folosul comunităţilor aflate în dificultate.

Au transmis un gând  de  apreciere şi recunoştinţă:  ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, Aurelian Popa, prefectul județului, Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și secretarul general al județului, Ivan Vasile Ivanoff .S- au adus mulțumiri reprezentanților Crucii Roșii Dâmbovița pentru eforturile pe care le fac atunci când dâmbovițenii se află în situații dificile .

Evenimentul a avut următoarea ordine de zi:

 1.Raport asupra activității Comitetului Societății Naționale de Cruce Roșie din România – Filiala Dâmboviţa, pe ultimii 2 ani (2018 – 2019).

 2. Raportul Comitetului Județean de Cruce Roșie D-ța privind execuția bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 şi solicitarea descărcării de gestiune.

 3.Prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2019.

 4.Raportul Comisiei de control financiar al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2019.

 5. Prezentarea Strategiei filialei de Cruce Roșie Dâmboviţa pe anul 2020.

 6.Măsuri organizatorice

 7. Dezbateri.  

Strategia filialei de Cruce Roșie Dâmboviţa pe anul 2020

Raul Pavelescu,directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, a prezentat  Strategia filialei de Cruce Roșie Dâmboviţa pe anul 2020.

Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa doreşte îmbunătăţirea capacitatăţii de interventie la dezastre prin dezvoltarea unor metode standardizate de pregătire a voluntarilor organizaţi în detaşamentele de intervenţie în situaţii de urgenţă (DISU) pe domenii specifice, dotarea acestora cu echipamente performante şi eficiente şi optimizarea logisticii.
Filiala dispune de o structură organizatorică la nivelul întregului teritoriu al judeţului, de voluntari pregăţi din punct de vedere profesional şi organizaţional să intervină oportun şi operativ în cazuri de dezastre. Se  va evalua  stocul de produse prevăzute pentru situaţii de urgenţă astfel încât să fie inventariat, completat pentru a satisface necesarul. Va fi continuat şi programul Banca de Alimente, programele pentru sănătate şi vor fi acordate ajutoare pentru persoanele aflate în nevoi speciale.În plus, Crucea Roşie Dâmboviţa continuă atragerea de noi voluntari pentru a putea ajuta cât mai mulţi oameni.

Distribuie: