You are currently viewing Recolamp transformă deşeurile în energie! În următoarele 3 luni, becurile arse se transformă în alimente pentru persoanele defavorizate

Bucureşti, 12 iunie 2020: „Transformă deşeurile în energie!” este titlul celei mai noi iniţiative Recolamp, o campanie de responsabilitate socială şi de colectare selectivă a deşeurilor din echipamente de iluminat, prin care becurile arse colectate selectiv capătă valoare, pentru susţinerea unor cauze sociale. Primul proiect susţinut este „Banca de Alimente”, iniţiat de Crucea Roşie Română cu mai mult de 10 ani în urmă.

Astfel, în perioada 10 iunie – 31 august, la fiecare 300 de becuri colectate selectiv la punctele de colectare Recolamp, asociaţia donează 90 de lei către Crucea Roşie Română, suma necesară unei familii pentru a-şi asigura alimentele de bază timp de o lună.
Transformă becurile arse în alimente! Recolamp face un apel către toţi consumatorii casnici care generează deşeuri din echipamente de iluminat să le ducă la punctele de colectare atât pentru a contribui activ la susţinerea cauzelor sociale parte din campanie, cât şi pentru a proteja mediul înconjurător.

„în contextul pandemiei COVID-19, ne confruntăm, iată, cu o situaţie dificilă din punct de vedere al colectării selective – au scăzut cantităţile de deşeuri colectate în mediul instituţional şi corporate şi a crescut consumul de energie electrică, ambele ca urmare a deciziei de a se lucra de acasă pe cât posibil în această perioadă. Astfel, şi cantitatea de deşeuri de echipamente de iluminat generată de consumatorii casnici a crescut E o situaţie fără precedent, cu urmări în viitorul apropiat şi îndepărtat, şi trebuie să facem un efort comun pentru a stabiliza lucrurile. Aşadar, ne dorim să le oferim consumatorilor casnici cât mai multe motive pentru care ar trebui să susţină colectarea selectivă şi să aducă becurile arse la punctele de colectare: pentru mediu, pentru ei şi un viitor mai verde şi pentru a ajuta persoanele vulnerabile. Campania Transformă deşeurile în energie! este o iniţiativă cu impact dublu, pentru mediu şi pentru societate” a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

„Banca de Alimente este proiectul prin care Crucea Roşie Română ajută persoanele vulnerabile să aibă acces la alimentele de bază necesare pentru aproximativ o lună. Din păcate, în România, 40% din populaţie trăieşte sub nivelul pragului de sărăcie. Prin această colaborare, ne dorim să continuăm să susţinem cât mai multe familii, oferindu-le acces la alimente şi astfel şansa la un viitor mai bun. Cei care vor aduce becurile arse la punctele de colectare contribuie la un mediu mai bun şi la creşterea nivelului de trai printr-un singur gest, acela al colectări selective. Mulţumim, Recolamp, pentru acest parteneriat pentru viitori’ a declarat dl. Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.

Pentru mai multă transparenţă şi informare în timp real, Recolamp a dezvoltat pentru această campanie pe www.recolamp.ro un calculator de deşeuri ce arată cantitatea actualizată de becuri colectate în România, la cele peste 2.000 de puncte de colectare selectivă destinate utilizatorilor casnici disponibile la nivel naţional. Utilizatori care vor să recicleze becurile arse sunt invitaţi să descarce aplicaţia ColţVerde şi să găsească pe harta punctelor de colectare cele mai apropiate centre comerciale mari, lanţuri de magazine sau magazine de tipul do ityourself precum şi programul lor de lucru. Măsurile de protecţie, siguranţă şi igienă sunt riguroase în toate punctele de colectare deschise. Aplicaţia poate fi descărcată din App Store şi Google Play.
Mai multe informaţii se pot găsi pe www.recolamp.ro. Dacă s-a ars, reciclează-l!

Pentru informaţi suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe: Adriana Filip – PR Manager WefflerMark adriana.filip@wefflermark.conri +40 742 995 985
###
Despre Recolamp
Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, ce are ca membri fondatori companiile General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Signify România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţi privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, respectiv colectarea şi reciclarea lor, în condiţi de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei.

În 2019, Asociaţia Recolamp a colectat, tratat şi reciclat 1.914 tone de deşeuri din echipamente de iluminat, asigurând o ţintă de colectare de 49,61°% din media vânzărilor producătorilor din ultimii 3 ani. Această cantitate, colectată prin parteneriatele cu peste 40 de colectori autorizaţi activi şi reciclatori, şi este de două ori mai mare faţă de nivelul atins în 2017.

Mai multe informaţi pot fi găsite pe site-ul Asociaţiei, www.recolamp.ro, sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau pentru ridicarea deşeurilor colectate.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 şi cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membri EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79°% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşi desfăşoară activitatea. Mai multe informaţi sunt disponibile la www.eucolight.org.

Despre Crucea Roşie Română

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară, membră a Mişcări Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţi publice şi abilitată prin lege să vină în spriiinul persoanelor vulnerabile. întreaga sa activitate se desfăşoară în scopul alinări suferinţelor persoanelor aflate în situaţii de risc fără nicio deosebire în ceea ce priveşte naţionalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenenţa militară, socială sau politică. Crucea Roşie Română este prezentă la nivel naţional, cu 47 de filiale teritoriale şi peste 7500 de voluntari care se implică activ în acţiunile sale. Mai multe informaţi despre Crucea Roşie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro

Distribuie: