You are currently viewing Crucea Roșie Română împlinește 144 de ani de activitate umanitară continuă şi constantă

Crucea Roșie Română împlinește 144 de ani de activitate umanitară continuă şi constantă. 144 de ani în care a valorificat spiritul voluntariatului pentru a-i ajuta pe cei care au avut cea mai mare nevoie.

Cu grija şi cu implicarea lor, generații de voluntari au făcut bine în viața a milioane de oameni. Dăruirea acestor oameni care și-au oferit constant energia, priceperea, voința şi ideile lor creative pentru a îndeplini misiunea noastră, pe timp de pace sau de război, în comunitățile sărace, în stradă, în întreaga țară și chiar în lume a adus alinare multor dintre semenii noștri.

Înaintașii noștri au răspuns tuturor necazurilor vremii şi au cautat soluții pentru fiecare situație de criză. Mergând pe urmele lor, ne dorim să facem mai mult şi mai bine.

Astăzi, întreaga omenire se confruntă cu un dușman nevăzut care a curmat multe vieți omenești și schimbat normalitatea așa cum o cunoșteam noi, obligându-ne să ne implicăm și mai mult în sprijinirea persoanelor aflate în suferință dar și a celor aflați în linia întâi a luptei contra COVID-19.

Crucea Roșie Română nu a ezitat și s-a implicat în lupta împotriva noului coronavirus, cu toate resursele financiare, materiale și umane disponibile. Sprijinul nostru constă în organizarea campaniilor de informare COVID-19, acordarea de echipamente medical, echipamente de protecție, dezinfectanți și alte bunuri necesare funcționării unităților spitalicești, acordarea de alimente și apă potabilă comunităților aflate în izolare, etc.

Desigur că toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea voluntarilor și a donatorilor care au înțeles că lupta împotriva COVID-19 nu poate fi susținută decât prin eforturi comune realizate deopotrivă de către autorități, societate civilă și populație.

Cu acest prilej aducem mulțumiri tuturor voluntarilor și tuturor sponsorilor care susțin activitatea organizației noastre.

La mulți ani Crucea Roșie Română!

Distribuie: