You are currently viewing Crucea Roșie Dâmbovița prin  donația primită de la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica a sprijinit Spitalul Județean de Urgență Târgoviște-Secția Boli Infecțioase, cu o serie de materiale necesare în lupta cu COVID-19

Anul acesta, de la începutul pandemiei COVID-19, voluntarii și angajații Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița au fost permanent în acțiune, asumându-și toate riscurile, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor aflați în nevoie. Totodată, ei au diseminat informații esențiale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului ajutând astfel comunitățile să se pregătească. În condiții neprielnice, “oamenii” Crucii Roșii au depășit bariere și, cu responsabilitate și dăruire, au dus la îndeplinire misiunea organizației.

Înainte de apariția primului caz de COVID-19 în România, Crucea Roșie Română membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a declanșat proceduri și strategii de intervenție în acord cu recomandările Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și a urmat directivele Organizației Mondiale a Sănătății.  Totodată, Crucea Roșie Română în calitate de organizație umanitară auxiliară statului, a lucrat în strânsă coordonare cu Guvernul României, păstrându-și în același timp independența și acționând în conformitate cu principiile fundamentale ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

La nivel județean, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița a colaborat permanent  cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență,  Direcția de Sănătate Publică, Serviciile de Asistență Socială din județ, Spitalele din județ, Poliție, Jandarmerie, oferind sprijin logistic, uman și material.  

În urma donației primite de la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” S.A. în valoare de 25.000 lei am sprijinit Spitalului Județean de Urgență Târgoviște- Secția Boli Infecțioase Adulți cu o serie de materiale necesare atât personalului medical cât și pacienților afectați de coronavirus: echipamente sanitare, 2  paturi cu noptieră, 5  frigidere, 10 televizoare, dezinfectant pentru suprafețe, și un electrocadiograf de ultimă generație.

Pe această cale mulțumim donatorului, și vă invităm să fiți alături de noi în lupta împotriva acestei pandemii.

#”România Salvează România”


Distribuie: