You are currently viewing Magazinul Carrefour din Dâmboviță Mall devine partenerul Crucii Roșii Dâmbovița în proiectul „BANCA DE ALIMENTE”

În data de 28.09.2020, Crucea Roșie Română, filiala Dâmbovița, a implementat programul Banca de Alimente în magazinul Carrefour din Dâmboviță Mall.

Începând din această dată la casele de marcat se pot lasă donații în alimente sau numerar. Voluntarii Crucii Roșii au amplasat 6 urne cu rolul de a colecta donații în bani, precum și un coș pentru alimente. Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost lansat de Crucea Rosie Română în anul 2009 ca o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Acesta constă în colectarea de alimente greu perisabile sub forma de donație de la clienții magazinelor partenere și distriburea acestora sub formă de pachete la domiciliul beneficiarilor. Pachetele cu alimente cântăresc, fiecare, câte 12 kg și conțin alimente de bază precum: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau pește, conserve de legume, biscuiți și alte produse alimentare.

Cu sprijinul Carrefour România, proiectul a reusit timp de 11 ani să vină în ajutorul a sute de mii de persoane nevoiașe. Aproximativ 2 500 de voluntari în fiecare an s-au dedicat acestui proiect prin activități de promovare, colectare și distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Distribuie: