You are currently viewing A avut loc ședința Comitetului Crucii Roșii Dâmbovița – 2021

Astăzi, 19.03.2021, a avut loc ședința Comitetului Societătii Naționale de Cruce Roșie din Romania – Filiala Dâmbovița, privind raportul de activitate și descărcarea de gestiune pe anul 2020, precum și strategia de dezvoltare și bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs. Ținând cont de contextul pademiei COVID-19, ședința s-a desfășurat on-line, prin intermediul platformelor Zoom și Whatsapp.

Președintele Filialei, Pr. Dr. Ionuț GHIBANU -Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a prezidat ședința, la care au participat de 22 membri, ordinea de zi cuprinzând:

  • Raportul asupra activității Comitetului Societății Naționale de Cruce Roșe din România – Filiala Dâmbovița, pentru anul 2020;
  • Raportul Comitetului Județean de Cruce Roșie Dâmbovița privind execuția bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2020 și solicitarea descărcării de gestiune ;
  • Prezentarea bugetului de venituri și cheltuieli al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2021;
  • Raportul Comisiei de control financiar al filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2020;
  • Prezentarea strategiei filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița pe anul 2021;
  • Completarea Biroului si Comitetului filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița cu noi membri;
  • Diverse.

La finalul prezentării materialelor au fost diverse luări de cuvânt ce au evidențiat activitatea Filialei, chiar dacă aceasta s-a desfășurat în condiții grele, cu riscul permanent de infectare al personalului și al voluntarilor. Au fost apreciate eforturile privind sprijinirea unităților sanitare din județ, a comunităților vulnarabile, campania de informare și conștientizare a populației în vederea limitării infectării cu virusul COVID-19. Această campania va fi continuată de Filială în sistem on-line și pe rețelele de socializare, prin publicarea de materiale și prin apelul la respectarea măsurilor de protecție, pănă la momentul când vom reuși să ne reapropiem fizic.

De asemenea, au fost votați noii membri ai Biroului și ai Comitetului Județean, respectiv: dl. Popescu Gheorghe – vicepreședinte, dl. Antofie Adrian, dl. Alfred Hantăr și dl. Dan Popa – membri în Birou, iar dl. Dan Simescu – membru al Comitetului.

Cu această ocazie, Pr. președinte Ionuț Ghibanu, a adresat alese mulțumiri conducerii executive a Filialei, domnului director Raul Pavelescu și echipei sale, pentru întreaga activitate pe care au desfășurat-o în anul precedent, menționând: ,, Chiar dacă anul trecut ne-am confruntat cu toții cu probleme deosebite datorită pandemiei cu noul coronavirus, totuși, am reușit să sprijinim spitalele din județ (Târgoviște, Moreni și Pucioasa) cu aparatură medicală, cu tunele de dezinfectare, corturi, măști și mănuși, am donat boilere electrice școlilor din județ, am acordat ajutoare financiare și materiale persoanelor defavorizate, am donat sânge împreună cu voluntarii noștri, am sprijinit organizarea celui mai mare eveniment religios din Arhiepiscopia Târgoviștei – Pelerinajul la moaștele Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, ale cărui sfinte moște se află în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, am continuat parteneriatele cu DGASPC Dâmbovița, DAS Târgoviște, ISU, IJJ, IPJ, ISJ etc.

Pentru toate acestea și pentru multe altele pe care nu le-am menționat acum, mulțumesc tuturor voluntarilor, sponsorilor, donatorilor, partenerilor și colaboratorilor Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița.,,

Distribuie: