You are currently viewing 4 iulie – Ziua Crucii Roșii Române

În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 145 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv, cu voluntarii care au acționat neîntrerupt și fără teamă împotriva pandemiei COVID-19. Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

Principiile Crucii Roșii ce stau la baza acțiunilor noastre depășesc granițele de orice natură, fiecare dintre noi putând fi un posibil beneficiar al Crucii Roșii. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independentă, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea  sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

În ciuda consecințelor din ce în ce mai însemnate ale inundațiilor, alunecărilor de teren, furtunilor și altor dezastre naturale, noi am rămas aici.  În trecut, acum și pe viitor, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Și de acum înainte vom deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferim comunităților în situații dificile, dar și prin educarea și informarea populației pentru a preveni situații de risc.

În data de 4 iulie 2021 începând cu orele 900 până la orele 1400, în zona foișor din Parcul Chindia voluntarii Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița vor distribui materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roșii Române, se vor realiza demonstrații de prim ajutor și vor avea loc sesiuni de informare privind combaterea pandemiei COVID-19.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de Crucea Roșie și îi invităm să rămână alături de noi, pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi și prestigioase organizații umanitare din România!

FII VOLUNTAR, FII CRUCEA ROŞIE!

PREȘEDINTE DIRECTOR
Pr. Dr. Ionuț Ghibanu Raul Pavelescu
Distribuie: