În perioada 19-20 mai 2022 Crucea Roșie Dâmbovița organizează o nouă ediție a concursului Sanitarii Pricepuți, faza județeană, gazda evenimentului fiind Școala Gimnazială „Prof. Paul Bănică” din Târgoviște. Anul acesta faza națională se va organiza în format fizic, in perioada 13-16 iulie 2022, pentru echipajele de liceu.  

Sanitarii Pricepuți este singurul program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România.

Acest program are la bază concursul ”Sanitarii Pricepuți” organizat din anul 1962 de către Crucea Roșie Română, eveniment care a atras până în prezent peste 181.000 elevi și profesori ca participanți.

Sanitarii Pricepuți este un proiect organizat la inițiativa Societății Naționale de Cruce Roșie din România și al Academiei Europene pentru Asistenți Medicali, cu scopul atingerii următoarelor obiective:

  • Dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință
  • Păstrarea și îmbunătățirea constantă a sănătății fizice
  • Cunoștințe de bază privind prevenirea accidentelor și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor
  • Cunoștințe de bază despre:

• mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie;

• istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România

Conducerea Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița transmite mulțumiri Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Basarab I, Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, tuturor cadrelor didactice implicate și urează mult succes echipajelor participante.   

Distribuie: