În fiecare an, la 4 iulie este marcată Ziua Crucii Roșii Române, aceasta fiind data la care, în 1876, s-a înființat Societatea de Cruce Roșie din România și a primit recunoașterea Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistența umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.

Conform Legii SNCRR nr. 139/1995 art. 1 și Statutului său, Crucea Roșie Română (CRR) este persoană juridică de drept public, autonomă, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial. Ea își desfășoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizație auxiliară a autorităților publice.

Primul președinte al CRR, care își avea sediul într-o aripă a actualului Spital Colțea din București, a fost prințul Dimitrie Ghica (1876-1897).

Cu ocazia aniversării a 146 de ani de la înființarea organizației noastre, Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va organiza în centrul municipiului Târgoviște, cu sprijinul voluntarilor, demonstrații de prim ajutor și va distribui materiale informative.

         Conducerea Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița mulțumește pe această cale tuturor voluntarilor și colaboratorilor care sunt alături de noi și fără de care sprijinul persoanelor defavorizate din județul Dâmbovița ar fi nesemnificativ.    

Distribuie: