În perioada 21-23.02.2024, Filiala de Crucea Roșie Dâmbovița a organizat întâlnirea anuală a președinților de subfiliale de Cruce Roșie din județul nostru. La acest eveniment au participat reprezentanții UAT-urilor, care au avut misiunea de a prezenta activitățile subfilialelor în anul 2023 și actualizarea Comitetelor locale.

          Ședința a fost prezidată de pc. pr. dr. Ionuț Ghibanu – președintele filialei, iar oaspeții de seamă ai acestei întâlniri au fost: doamna Camelia Șucu – Președintele Crucii Roșii Române, domnul Corneliu Ștefan – Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Dr. Călin Alexandru – Director general al Direcţiei Generale Management Urgențe Medicale – DSU, precum și alte personalități județene care au transmis mesajele de apreciere și susținere a activităților desfășurate de Crucea Roșie Dâmbovița. De asemenea, au fost prezenți și membrii Comitetului Județean al filialei și voluntari.

          Evenimentul a fost unul interactiv, cu studii de caz, aducând în actualitate problemele sociale cu care județul nostru se confruntă, soluții pentru diminuarea acestora și idei de îmbunătățire a colaborării între toți factorii implicați, menționând, în mod special, felul în care filiala noastră a intervenit în urma tragediei de la Crevedia, ajutoarele trimise în Ucraina, campaniile de donare de sânge, Caravana de Sănătate, precum și parteneriatele dintre filială și Consiliul Județean Dâmbovița, Kruk România, Carrefour România și Ariston România, în urma cărora au fost ajutați foarte mulți dâmbovițeni. Președintele filialei a prezentat strategia de dezvoltare pentru perioada 2024-2027, iar domnul Raul Pavelescu, directorul filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, a prezentat activitatea organizației pentru anul precedent și a descris activitățile ce se vor desfășura în perioada următoare.

          Doamna Camelia Șucu, Președintele Crucii Roșii Române, a transmis următorul mesaj: “În ziua de azi, ne confruntăm cu provocări majore legate de sănătate, dezastre naturale, conflict armat, migrație și multe altele. Toți suntem afectați de aceste probleme și cu atât mai mult trebuie să ne unim eforturile și să acționăm împreună. Să reflectăm asupra misiunii și valorilor noastre, să ne reamintim importanța angajamentului și implicării noastre în ajutorarea celor care au nevoie de sprijinul nostru. Eforturile voastre au fost remarcabile. Ați fost prezenți acolo unde era nevoie de voi, oferind asistență medicală și psihologică, distribuind alimente și articole de strictă necesitate, sprijinind persoanele nevoiașe. Fiecare gest al vostru a făcut o diferență în viețile celor afectați și ați demonstrat că solidaritatea și bunătatea sunt și vor fi mereu valori fundamentale în munca noastră. Vreau să menționez și susținerea pe care am primit-o de la partenerii noștri și de la întreaga comunitate.
Fără sprijinul vostru, nu am fi putut realiza atât de multe lucruri în beneficiul celor în nevoie. Vă mulțumesc din suflet pentru generozitatea și colaborarea voastră de neprețuit.”

          Președintele Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, pc. pr. dr. Ionuț Ghibanu și directorul acesteia, domnul Raul Pavelescu, transmit mulțumirile domniilor lor tuturor participanților la acest eveniment deosebit precum și voluntarilor, a căror implicare și devotament ne definesc ca organizație de binefacere.

Distribuie: